Wednesday, August 23, 2006

post the third

Pari päivää sitten kävin keskustassa, Eaton Centre-ostoskeskuksella (pitäisi sinne tänään varmaan mennä uudestaan jahka jaksan nousta, laittaa vaatteet päälle, juoda kahvini, yms.) ja menin ulos Queen Streetille. Ensimmaista kertaa tuli näkymääni suuret, suuret, suuret pilvenpiirtäjät. Täytyy sanoa että Toronto on aika mahtavan näköinen kaupunki, ainakin kun katsoo keskeltä keskustaa ylöspäin, ihan mihin tahansa suuntaan.

Huomenna tai ylihuomenna pitäisi varmaan mennä käymään tutkimassa York Universitya, tai ainakin ottaa selville missa se sijaitsee ja kuinka monta eri metroa/bussia/ratikkaa pitää ottaa etta sinne pääsee.

Toronton julkinen liikenne on hyvä ja toimiva. Yhdella kortilla - tällä hetkellä siis viikkokortti, kuun alusta kuukausikortti - paasee kaikkialle, kaikkiin metroihin, ratikoihin ja busseihin, ja vaikuttaa toimivalta ja siistiltä laitokselta. Vaikka Helsingin turvallisen oransseja metroja ja niiden nauhoitettua asemakuulutuksia onkin vähän ikävä. (Kun olin pieni, halusin isona metro- tai rautatieasemakuulutusääneksi. Kyllä. Ihan oikeesti.)

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Helsingin metroista: Oranssi on kiva ja viehkeä väri, mutta oikeesti turvallinen ja siisti eivät ole ne laatusanat jotka metrosta ensimmäisenä tulee mieleen - ainakaan mulle. Terveisin Hanne :)
PS: Laita niitä kuvia!!!

1:07 p.m.  
Anonymous Anonymous said...

Oon kytänny monta monta päivää että koska tulee lisää. Lisää! Mul on vika työpäivä huomen... juon siideriä sen kunniaksi. Kolmas menossa ja kello ei oo ees kaheksan, huomen varmaa hyvä olo. Laitan meilii ku ei kehtaa laittaa kaikkee tähän.. :) -sal

12:56 p.m.  
Anonymous Anonymous said...

Vielä kerkiää asemakuulutusääneksi! Ei saa luopua unelmistaan!

Mites, joko hirvenpää/hirvi on hankittuna?

Juho

5:36 p.m.  
Anonymous Anonymous said...

Hellurei ja terkkuja täältä Helsingistä! Sain Marilta tän sun blogin osoitteen ja tulin kyyliin, että mitä sinne maapallon toiselle laidalle kuuluu! :D Kiva lukee kuulumisia! T. Kati

7:30 a.m.  
Anonymous Anonymous said...

Hei!

Haluaa lisää kertomuksia Kanadan hienouksista! Onko Starbucks siellä niin hyvä kuin muualla? Maksaako se yhtä paljon? Onko yliopisto-opiskelu samanlaista kuin tv-sarjoissa? Missä on kuvat a) kaupungista, b) kämpästä, c) hirvistä, d) mountaineereista?!?!

Täällä Tampereella ei edelleenkään saada gradua tehdyksi ja töissä odotellaan kärmeitä lentokoneessa.

Terkkuja!
Jenni

1:02 p.m.  

Post a Comment

<< Home